Medlemsavgifterna betalas till vårt Bankgiro: 5941-6180


Om Ängelholms BrottarklubbÄngelholms Brottarklubb startades 1935.

Vår träningslokal hittar du på Nybrogatan 5 i Ängelholm. Det ligger i samma byggnad som bowlinghallen.

Brottning är den äldsta, naturligaste och allsidigaste av alla idrotter. Alla kroppens muskler kommer till användning och träningen är därför också mycket allsidig. Tonvikten i träningen ligger på smidighet, balans, koordination och snabbhet. Att brottningsträningen är nyttig har också upptäckts av andra idrotter. Vi tränar t.ex. Rögles hockeyspelare och ÄFF:s fotbollsspelare under ”off-season”. De flesta av våra unga brottare ägnar sig också åt andra sporter och har kommit underfund med att brottningsträningen gjort dem bättre även i dessa idrotter.

Då brottningen är en individuell inomhussport med sommaruppehåll passar den utmärkt ihop med t.ex. fotboll, som i princip är en lagsport utomhus med huvudsäsong på sommaren.

Brottningen stärker inte bara kroppen utan även psyket, självkänslan och självförtroendet. Detta tillsammans med en stark och smidig kropp förhindrar att han eller hon blir mobbad i skolan och också att barnet mobbar andra.

Brottning passar alla både pojkar och flickor i alla åldrar. De yngsta börjar sin träning i fem-sex årsåldern, då träningen är fylld av lekmoment och gymnastik. I den åldern är det viktigast att ha roligt och få röra på sig! Med tiden tillkommer teknikträning och vid sju/åttaårsåldern börjar tävlandet om man så vill. Tävlandet är givetvis frivilligt men det finns tävlingsformer från nybörjartävlingar i närmiljön till stora cuptävlingar såväl i Sverige som utomlands.

Det går bra att börja vid vilken ålder som helst. Vi har haft flera som börjat i tonåren och utvecklats till duktiga brottare.

Ibland tror föräldrar att brottning är farligt med stor skaderisk. Försäkringsbolagens statistik talar ett helt annat språk. Brottning ligger mycket långt ned på listan över skadefrekvenser och t.ex. långt efter både ishockey och fotboll.

Brottning passar bra för både pojkar och flickor. De aktiva barnen får hjälp att klara av eventuell övervikt och får på ett naturligt sätt utlopp för all sin energi. Det ger positiva effekter för både skolarbete, koncentration och relationer. Efter ett kul träningspass hittar man lätt sin harmoni och sover gott på natten.

Brottning är en billig sport som för nybörjarna bara kostar 550:- per år i medlems- och träningsavgift. Fortsättningsgruppen betalar 750 :- per år. Vi tvingar heller ingen att sälja bingolotter! Någon dyr utrustning krävs heller inte utan gymnastikskor, shorts och en tröja är allt som behövs.


Pröva på att träna brottning både pojkar och flickor! De första veckorna behöver Du inte betala.

Vill Du bara titta på i början går det också bra.

Har Du några frågor? Ring gärna :
Renée Fors 070-7 24 00 33
Magnus Torle 070- 529 44 67